Bereikbaarheid

De Grootregio ligt in het hart van Europa. De culturele versterkte plaatsen zijn gemakkelijk te bereiken met elk vervoermiddel.

PER TREIN

In Frankrijk stopt de TGV-Est uit Parijs op de stations van Nancy (1.30 uur), Metz (82 min.), Thionville (1.45 uur), Luxemburg (2.05 uur), Saarbrücken (1.50 uur).

Het TGV-station van Lorraine ligt tussen Metz en Nancy. Van hieruit kunnen treinreizigers Lille, Londen, Nantes of Bordeaux bereiken zonder in Parijs over te stappen. Vanaf dit station bent u zo op de Franse luchthaven Roissy-Charles de Gaulle (70 min.).

ICE van de Deutsche Bahn stopt in de steden Luxemburg, Saarbrücken en Forbach. Het Saarland en de Rijnland-Palts hebben een netwerk van regionale treinen.

 

VIA DE SNELWEG

De Grootregio ligt op het kruispunt van Europa met verbindingen naar België, Luxemburg, het Saarland, Rijnland-Palts, Lorraine via belangrijke autowegen.

In Frankrijk verbindt de A4 Parijs met Frankfurt via Metz. De A31 verbindt Noord-Europa met Spanje via de steden Luxemburg, Thionville, Metz, Nancy.

4 snelwegen gaan door de internationale stad Luxemburg:

  • De A1 (E44) naar Trier.
  • De A3 (E25) naar Dudelange en Frankrijk (Thionville).
  • De A4 naar Esch-sur-Alzette, Pétange, België (Athus) en Frankrijk (Longwy).
  • De A6 (E25/E411) naar België (Arlon en Brussel).

3 snelwegen gaan naar de steden Homburg en Saarlouis in het Saarland:

  • De A6 (E50) naar Homburg en Mannheim.
  • De A8 (E29) naar Zweibrücken en Homburg in het oosten, en Saarlouis en Esch-sur-Alzette in het westen.
  • De A620 (E29) naar Saarlouis in het westen en Saarbrücken in het oosten.

MET HET VLIEGTUIG

Meerdere luchthavens in de Grootregio: Luxemburg; Saarbrücken, Zweibrücken, Frankfurt Hahn in Duitsland; Charleroi in België; regionaal vliegveld Metz-Nancy Lorraine (halverwege tussen de twee steden) in Frankrijk.

Close Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>